Merhaba!

Bizler, kısa bir zaman evvel, Dünyayı değil fakat esaslı bir toz tanesini yerinden oynatmak için yola çıkmış Bir Avuç Genç olarak inanıyoruz ki:
Günümüzde Müslümanların en önemli eksiği; İslam ilmihalini, akaidini, hukukunu ve bunlarla birlikte farzları, haramları ve helâlleri bilmemek değildir. Bugün, eksik olduğumuz taraf, ekseriyetle unuttuğumuz şey; hayatı ve olayları, bir Müslüman gibi tahlil edememek. Bir Acayip Blog, İslâm medeniyetinin bütün ögelerini –tarih, edebiyat, kültür, sanat gibi- kendisine vasıta edinerek, ekseni İslâm penceresinden geçen bir bakış açısı kazanmaya ve kazandırmaya çalışır.

Şimdi ise Bir Avuç Genç’i, binlerce genç yapma zamanıdır!

Siz de bu minvaldeki denemelerinizi, öykülerinizi ve şiirlerinizi [posta@biracayipblog.com] adresine gönderin, yayın kurulumuzun onayının ardından Bir Acayip Blog Okur Postası sayfasında yayınlayalım!

Peki, Bir Acayip Blog yayın kurulu, gönderilen yazılarda ne gibi özellikler arar?

Evvela, Okur Postası sayfamıza göndereceğiniz yazılar için konu ve tür sınırlaması bulunmamaktadır. Bizim için en önemli nokta, yazılarınızın Bir Acayip Blog misyonuna uygun olması. Bu misyon dahilinde, saf İslamî ve dini içerikli yazılar beklememekteyiz. Görünürde İslam’ı anlatmayan, fakat okuyan kimsede kadim medeniyetimizin ve İslam ruhunun izlerini bırakan yazılar da pekâlâ kabulümüzdür. Ufak bir örnek vermek gerekirse… Kadim mimarimizin ne gibi unsurlar ve incelikler çevresinde geliştiğine dair bir makale yazabilirsiniz. Yahut ana karakterinin içinde sürüklendiği ruhsal bunalımlardan kendimize paylar çıkarabileceğimiz bir öykü de sizin kaleminizden dökülürse, incelemekten ve Okur Postası sayfasında ona da yer vermekten memnuniyet duyarız. Yazılarınızda dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta ise imla kuralları ve edebi zenginlik.

Hepsi bu kadar!

[Okur Postası göndermenin kolayı var!]